Αλμυρό κανταΐφι με τυριά και παστουρμά


Το αλμυρό κανταΐφι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική εκδοχή του κλασικού γλυκού, που συνδυάζει τη μοναδική υφή του τραγανού φύλλου κανταΐφι με πλούσια τυριά και αρωματικό παστουρμά. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γεύμα ή σνακ με μεσογειακό χαρακτήρα, που θα εκπλήξει και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Αλμυρό κανταΐφι με τυριά και παστουρμά

Υλικά:

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. παστουρμά, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Κανταϊφιού: Ξεδιπλώστε το φύλλο κανταΐφι και ανοίξτε το καλά με τα χέρια σας ώστε να γίνει αφράτο. Κόψτε το σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ανάμειξη Τυριών: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το κασέρι και το γκούντα. Προσθέστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προετοιμασία Παστουρμά: Τοποθετήστε τις φέτες παστουρμά πάνω στο κανταΐφι και πασπαλίστε από πάνω το μείγμα τυριών.
  4. Στρώσιμο Κανταϊφιού: Απλώστε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από το μείγμα τυριών και παστουρμά, καλύπτοντάς το ομοιόμορφα.
  5. Ψήσιμο: Ραντίστε το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα το κανταΐφι και να λιώσουν τα τυριά.
  6. Σερβίρισμα: Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε. Αν θέλετε, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ