Μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά


Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι γεύσεις γίνονται πιο ελαφριές, δροσερές και γεμάτες αρώματα από τον μπαχτσέ. Μία μακαρονάδα με ντοματίνια είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Στη συνταγή που ακολουθεί, προσθέτουμε μια μικρή πινελιά που κάνει αυτή τη μακαρονάδα λίγο διαφορετική: ψημένα ντοματίνια που αναδεικνύουν τη γλύκα τους και φρέσκα μυρωδικά που προσφέρουν αρώματα καλοκαιριού. Ετοιμαστείτε για ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει στις όμορφες αυλές της Μεσογείου.

Μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά

Υλικά:

  • 400 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένο
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και το ελαιόλαδο πάνω από τα ντοματίνια. Ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν όλα τα ντοματίνια και ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
  4. Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  7. Προσθέστε τα ψητά ντοματίνια με τα υγρά τους στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
  8. Ρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν αν χρειάζεται, και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  9. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον βασιλικό και τον δυόσμο. Ανακατέψτε ελαφρά.
  10. Σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή, πασπαλισμένη με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ