Ισραήλ: Εντοπίσθηκαν οι σοροί έξι ομήρων της Χαμάς -Τους είχε απαγάγει την 7η Οκτωβρίου


Ισραήλ: Σε μια τραγική εξέλιξη, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν τις σορούς έξι ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των Nadav Popplewell, Yagev Buchshtab, Yoram Metzger, Haim Peri και Avraham Munder. Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024, μετά από μια δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση σε σήραγγες στη νότια Γάζα, κοντά στην περιοχή Khan Younis.

Οι όμηροι είχαν απαχθεί από μαχητές της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 και κρατήθηκαν υπό άθλιες συνθήκες για πάνω από δέκα μήνες. Οι περισσότεροι από τους ομήρους ήταν ηλικιωμένοι, με τον Avraham Munder, ηλικίας 79 ετών, να είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Η είδηση της ανάκτησης των σορών έχει βυθίσει τις οικογένειες και τις κοινότητες των ομήρων σε βαθύ πένθος.

Αν και οι σοροί των πέντε ομήρων έχουν αναγνωριστεί, η ταυτότητα του έκτου ομήρου παραμένει άγνωστη. Οι κοινότητες των κιμπούτς Nir Oz και Nirim, από όπου κατάγονταν μερικοί από τους ομήρους, είναι συντετριμμένες από την απώλεια, ενώ οι τελετές μνήμης και οι κηδείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σύντομα.

Η ισραηλινή κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη από αυτή την εξέλιξη, καθώς πάνω από 100 όμηροι παραμένουν ακόμα σε αιχμαλωσία στη Γάζα. Η αναζήτηση για την απελευθέρωσή τους συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις αναδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης και την απελπιστική ανάγκη για διεθνή παρέμβαση και επίλυση της σύγκρουσης, που συνεχίζει να σπαράσσει τη Μέση Ανατολή​​​.

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ