Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη πίτσα σε λίγα μόλις λεπτά; Αυτή η πίτσα μαργαρίτα θα σας ενθουσιάσει! Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος και είναι ένα ελαφρύ γεύμα για το βράδυ.
Εύκολη πίτσα Μαργαρίτα
Συστατικά συνταγής:
Για τη βάση
- 300 γρ αλεύρι δυνατό ψωμιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής (από ένα φακελάκι ή μια μπανιέρα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για το περιχύσιμο
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 100 ml πασπάτα
- χούφτα φρέσκο βασιλικό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Για την επικάλυψη
- 125 γρ μοτσαρέλα μπάλα, κομμένη σε φέτες
- χούφτα τριμμένη ή ξυρισμένη παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους)
- χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- χούφτα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής
ΒΗΜΑ 1
Φτιάξτε τη βάση: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε τη μαγιά και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε μέσα 200 ml χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια απαλή, αρκετά υγρή ζύμη. Γυρίστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη. Μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει αν θέλετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο για μια λεπτή κρούστα.
ΒΗΜΑ 2
Φτιάξτε τη σάλτσα: Ανακατέψτε την πασάτα, τον βασιλικό και το λιωμένο σκόρδο μαζί και μετά αλατοπιπερώστε τη γεύση. Αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου ενώ συνεχίζετε με το σχηματισμό της βάσης.
ΒΗΜΑ 3
Ανοίγετε τη ζύμη: αν αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει, ζυμώστε τη γρήγορα και μετά χωρίστε τη σε δύο μπάλες. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μεγάλους κύκλους, πλάτους περίπου 25 εκ., χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ λεπτή καθώς θα φουσκώσει στον φούρνο. Ανασηκώνουμε τους γύρους σε δύο αλευρωμένα ταψί.
ΒΗΜΑ 4
Από πάνω και ψήστε: θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε ένα άλλο ταψί ή ένα αναποδογυρισμένο ταψί στο φούρνο στο επάνω ράφι. Αλείφουμε τη σάλτσα πάνω από τις βάσεις με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με τυρί και ντομάτες, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάλτε μια πίτσα, ακόμα στο ταψί της, πάνω από το προθερμασμένο φύλλο ή δίσκο. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα βασιλικού. Επαναλάβετε το βήμα για την υπόλοιπη πίτσα.