Η μους βερίκοκο είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα και τη γλυκύτητα των βερίκοκων με την αφράτη υφή μιας νόστιμης και ανάλαφρης κρέμας. Το εν λόγω γλυκό είναι ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες. Αυτό το επιδόρπιο είναι ελαφρύ και δροσερό, προσφέροντας μια ευχάριστη εμπειρία στον ουρανίσκο. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φρούτα, καθώς η φυσική γεύση του βερίκοκου κυριαρχεί και αναδεικνύεται από την απαλότητα της κρέμας.
Μους Βερίκοκο
Υλικά
- 500 γραμμάρια βερίκοκα, ώριμα και καθαρισμένα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
- 3 φύλλα ζελατίνης (ή 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
Εκτέλεση
Προετοιμασία Βερίκοκων: Κόψτε τα βερίκοκα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 10-15 λεπτά.
Πολτοποίηση: Αφού μαλακώσουν τα βερίκοκα, πολτοποιήστε τα με έναν πολυκόφτη ή ένα μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος πολτός. Αφήστε τον πολτό να κρυώσει.
Ζελατίνη: Ετοιμάστε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρησιμοποιείτε φύλλα ζελατίνης, μαλακώστε τα σε κρύο νερό για 5 λεπτά, στραγγίστε και διαλύστε τα στον ζεστό πολτό βερίκοκου.
Μους: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά προσθέστε τον πολτό βερίκοκου στη χτυπημένη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά για να μην χάσει τον όγκο της.
Ψύξη: Μεταφέρετε τη μους σε ποτήρια ή φορμάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη μους βερίκοκο παγωμένη, διακοσμώντας με φρέσκα βερίκοκα ή φύλλα μέντας για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.