Το μπανόφι είναι ένα από τα πιο λαχταριστά και απολαυστικά γλυκά που μπορείς να δοκιμάσεις. Το όνομά του προέρχεται από τα δύο βασικά συστατικά του: την μπανάνα και το toffee (καραμέλα). Είναι ένα βρετανικό γλυκό που κερδίζει τις εντυπώσεις με τη συνδυαστική του γεύση, η οποία παντρεύει την γλυκύτητα της καραμέλας, την απαλή υφή της μπανάνας και την τραγανή βάση από μπισκότο. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.
Μπανόφι
Υλικά:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (για την καραμέλα)
- 3-4 ώριμες μπανάνες
- 300 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
- Τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία βάσης:
- Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.
- Άπλωσε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και πίεσε το καλά με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση.
- Βάλε τη βάση στο ψυγείο για να σφίξει.
- Προετοιμασία καραμέλας:
- Βάλε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια απόχρωση και να πήξει.
- Άπλωσε την καραμέλα πάνω στη βάση από μπισκότο και άφησε το γλυκό να κρυώσει.
- Συναρμολόγηση:
- Κόψε τις μπανάνες σε φέτες και άπλωσέ τις πάνω από την καραμέλα.
- Στη συνέχεια, άπλωσε τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες με μια σπάτουλα για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη επιφάνεια.
- Αν θέλεις, πασπάλισε το γλυκό με τριμμένη σοκολάτα.
- Σερβίρισμα:
- Βάλε το μπανόφι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρεις, ώστε να σφίξει και να δέσουν οι γεύσεις.
Αυτό είναι! Το μπανόφι σου είναι έτοιμο να το απολαύσεις.