Μιλφέιγ με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα


Το μιλφέιγ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ζαχαροπλαστικής, γνωστό για τη λεπτή και τραγανή σφολιάτα του που συνδυάζεται υπέροχα με την πλούσια κρέμα βανίλιας. Παρόλο που η κλασική συνταγή είναι ακαταμάχητη, σήμερα θα πειραματιστούμε με μια παραλλαγή που διατηρεί την ίδια αρχοντική γεύση αλλά προσθέτει μια διαφορετική πινελιά με μοντέρνα υλικά και μια πιο ελαφριά κρέμα. Αυτή η παραλλαγή του μιλφέιγ σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα γίνει το νέο αγαπημένο σας γλυκό.

Μιλφέιγ με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα

Υλικά:

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για το φύλλο:

  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη διακόσμηση:

  • Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, βατόμουρα, ακτινίδια)
  • Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
  • Σκόνη ζάχαρης άχνης

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία της κρέμας:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
    • Προσθέστε το μασκαρπόνε και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
    • Αφήστε την κρέμα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
  2. Ψήσιμο της σφολιάτας:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
    • Ανοίξτε τα φύλλα της σφολιάτας και κόψτε τα σε ίσα ορθογώνια κομμάτια.
    • Τοποθετήστε τα κομμάτια σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τρυπήστε τα ελαφρώς με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν υπερβολικά κατά το ψήσιμο.
    • Ψήστε τα φύλλα για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Συναρμολόγηση:
    • Σε ένα δίσκο, τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώστε πάνω του μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε.
    • Προσθέστε φέτες από φρέσκα φρούτα πάνω από την κρέμα.
    • Επαναλάβετε με δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κρέμα και φρούτα.
    • Τελειώστε με ένα φύλλο σφολιάτας στην κορυφή.
  4. Διακόσμηση:
    • Πασπαλίστε την επιφάνεια του μιλφέιγ με άχνη ζάχαρη.
    • Διακοσμήστε με φρέσκα φρούτα και φύλλα δυόσμου για έξτρα φρεσκάδα.
    • Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

Το μιλφέιγ αυτό είναι ελαφρύ και δροσερό, με την κρέμα μασκαρπόνε να δίνει μια ευχάριστη νότα στην κλασική συνταγή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ