Χαλκιδική: «Δεν είδα κανέναν στην πισίνα» υποστηρίζει η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης – Ανακλήθηκαν άδειες


Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Κρυοπηγή στην Χαλκιδική, όπου ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην πισίνα κατασκήνωσης. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ενώ οι έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες συνεχίζονται από τις αρχές.

Συλλήψεις και κατηγορίες

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας, υπεύθυνης για την ομάδα στην οποία ανήκε το κορίτσι, καθώς και του 34χρονου επικεφαλής της κατασκήνωσης, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Ωστόσο, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, ενώ αναζητείται και ο νόμιμος υπεύθυνος της κατασκήνωσης, ένας 72χρονος κάτοικος Αθηνών.



Ελλείψεις στην ασφάλεια της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική

Η τραγωδία φέρνει στο φως σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές και τα μέτρα ασφαλείας της κατασκήνωσης. Σύμφωνα με τις έρευνες, η δημοτική επιτροπή του Δήμου Κασσάνδρας αποφάσισε να ανακαλέσει προσωρινά τις άδειες λειτουργίας των δύο πισινών της κατασκήνωσης και να σφραγίσει τις εγκαταστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.



Σε μια από τις πισίνες, τμήμα της περίφραξης δεν ήταν επαρκές, επιτρέποντας την πρόσβαση των παιδιών χωρίς την απαιτούμενη επίβλεψη. Στη δεύτερη πισίνα, υπήρχαν ελλείψεις σε σωσίβια και κοντάρια, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις για τα βάθη της πισίνας. Επιπλέον, ο υπεύθυνος για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των πισινών δεν είχε προσληφθεί για το 2024, και δεν είχε οριστεί άλλος αρμόδιος.

«Δεν είδα κανένα μέσα στην πισίνα»

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης υποστήριξε ότι η 8χρονη δεν πνίγηκε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά, περίπου στις 13:15, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να υποστήριξε.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το ThessToday.gr «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Οι αντιδράσεις της οικογένειας της εκλιπούσης

Ο πατέρας της 8χρονης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, δηλώνοντας ότι δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση από τη διοίκηση της κατασκήνωσης. Φοβάται ότι η κόρη του πνίγηκε χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους υπεύθυνους, και ζητάει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη.



Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαίωσε ότι το παιδί έχασε τη ζωή του στην κατασκήνωση στην Χαλκιδική από πνιγμό, ενισχύοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι βρέθηκε μόνο του στην πισίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 8χρονη διέφυγε από την προσοχή της ομαδάρχισσας κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου και πήγε στην πισίνα, η οποία ήταν κλειστή.

Οι αρχές διενεργούν πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστώσουν εάν οι συνθήκες στην πισίνα και συνολικά στην κατασκήνωση ήταν κατάλληλες και ασφαλείς για τη φύλαξη παιδιών. Οι παραλείψεις που εντοπίστηκαν ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου σφραγίσματος της κατασκήνωσης.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, και οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του τραγικού αυτού περιστατικού και την απόδοση ευθυνών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ