Ρωσία: Κλιμάκωση της έντασης στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ  – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Ουκρανικών επιθέσεων


Η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ στη Ρωσία βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και απώλειες μεταξύ των αμάχων. Ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ ανακοίνωσε το μέτρο αυτό την Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση “εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη”.

Η απόφαση για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε επίπεδο περιφέρειας συνοδεύτηκε από αίτημα προς την κεντρική κυβέρνηση της Ρωσίας για κήρυξη αντίστοιχης κατάστασης σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Οι συνεχείς ουκρανικές επιθέσεις, κυρίως με τη χρήση drones, έχουν πλήξει δύο χωριά, Σεμπέκινα και Ουστίνκα, εντείνοντας τις ανησυχίες των τοπικών αρχών για την ασφάλεια των κατοίκων.

Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προελάσει βαθιά στη ρωσική επικράτεια, κυριεύοντας εκτεταμένες περιοχές στην περιφέρεια Κουρσκ, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχίες για την ασφάλεια των γειτονικών περιοχών. Οι ουκρανικές επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν στόχο να αποδυναμώσουν τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, αναγκάζοντας τη Μόσχα να αποσύρει στρατεύματα από το ουκρανικό μέτωπο για να αμυνθεί στο εσωτερικό της.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει νέα διλήμματα για τη ρωσική ηγεσία, καθώς και νέες προκλήσεις για τη σταθερότητα στις περιοχές που γειτονεύουν με την Ουκρανία​​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ