Παγωτό με μέλι και καρύδια


Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσουμε δροσερά και ελαφριά γλυκά. Τι καλύτερο από ένα χειροποίητο παγωτό που συνδυάζει την γλυκιά γεύση του μελιού με την τραγανή και νόστιμη γεύση των καρυδιών; Αυτό το παγωτό είναι απλό στην παρασκευή του, δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό και είναι η τέλεια απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ας δούμε πώς μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι!

Παγωτό με μέλι και καρύδια

Υλικά:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 100 ml μέλι
  • 100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
  2. Προσθέστε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  4. Μετά από το χρόνο αναμονής, βάλτε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να φτιάξετε το παγωτό. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα δοχείο και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά μία ώρα για τις πρώτες 3-4 ώρες, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία κρυστάλλων.
  5. Λίγο πριν το παγωτό σταθεροποιηθεί εντελώς, προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατέψτε καλά.
  6. Τοποθετήστε το παγωτό ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πλήρως.

Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ ή χωνάκια και απολαύστε ένα απολαυστικό και δροσερό καλοκαιρινό γλυκό!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ