Τα κεράσια είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, γνωστά για το πλούσιο κόκκινο χρώμα τους και την γλυκόξινη γεύση τους. Εκτός από την ευχάριστη γεύση, είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για υγιεινά γλυκά. Σε αυτή τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα κεράσια για να φτιάξουμε μια απολαυστική τάρτα, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας ή για να συνοδεύσετε έναν καφέ το απόγευμα.
Τάρτα με κεράσια
Υλικά:
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια
- 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
- Προθέρμανση του Φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Ετοιμασία της Βάσης: Απλώστε τη ζύμη τάρτας σε μια φόρμα για τάρτα και τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει.
- Γέμιση με Κεράσια: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κεράσια με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια μέχρι να καλυφθούν καλά. Ρίξτε το μείγμα στη βάση της τάρτας.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα κεράσια και περιχύστε με το χτυπημένο αυγό. Ψήστε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η ζύμη και να πήξει η γέμιση.
- Σερβίρισμα: Αφήστε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.
Αυτή η τάρτα με κεράσια είναι μια γευστική απόλαυση που θα αγαπήσετε. Η γλυκύτητα των κερασιών και η τραγανή βάση της τάρτας συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων.