Φωτιά στην Αττική: Αν είστε Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι εκκενώστε προς Παλλήνη – Νέο μήνυμα 112


Νέο μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Ντράφι, Διώνη και Δαμασάρι στάλθηκε από το 112, ενώ μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Αττική. Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς την Παλλήνη.

Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Μαραθώνος προς Παλλήνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις σοβαρότερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών, με τρία κύρια μέτωπα να κατακαίουν δασικές εκτάσεις και οικισμούς στην περιοχή της Πεντέλης, του Γραμματικού και της Νέας Μάκρης. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, καθιστώντας το έργο της πυρόσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες πυροσβέστες, συνολικά 560, μαζί με 16 ομάδες δασοκομάντος και 177 οχήματα, δίνουν τιτάνια μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς. Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια συνδράμουν 32 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 17 αεροσκαφών και 15 ελικοπτέρων, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στα φλεγόμενα σημεία.

Οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται από τις φλόγες έχουν ήδη λάβει εντολές εκκένωσης. Ήδη από τις 5 το πρωί, εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Νέας και Παλιάς Πεντέλης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι εντολές για εκκένωση των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Η προληπτική εκκένωση περιλάμβανε επίσης το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και τις μονές Αγίου Εφραίμ και Πεντέλης.

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) έχει παρέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για την απομάκρυνση ατόμων που κινδύνευαν από τις πυρκαγιές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί, κάνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες εκκένωσης και να αποφεύγουν να πλησιάζουν τις πληγείσες περιοχές με τα οχήματά τους, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η τραγωδία της πυρκαγιάς δεν άφησε αλώβητους ούτε τους πυροσβέστες. Χθες το απόγευμα, ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στην περιοχή του Μαραθώνα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με εγκαύματα δεύτερου βαθμού στα χέρια και τα πόδια.

Η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες. Οι άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και η πυκνή βλάστηση καθιστούν το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά περίπλοκο. Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ