Η παραγωγή αλευριού σε έναν παραδοσιακό μύλο του 17ου αιώνα (vid)


Σε έναν μύλο που βρίσκεται στο χωριό Σίνγκλετον του Σάσεξ στην Αγγλία, το αλεύρι παράγεται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο και τροφοδοτεί μικρούς αρτοποιούς και φούρνους γύρω από το χωριό.

Ο παραδοσιακός μύλος Lurgashall χρονολογείται στον 17ο αιώνα και πλέον ανήκει στο Μουσείο του Σίνγκλετον από το 1973. Το Μουσείο ανέλαβε να κατασκευάσει ένα ολόκληρο σύστημα ύδρευσης, να κατασκευάσει δύο λιμνούλες αποθήκευσης νερού, καθώς και να αποκαταστήσει μηχανικά μέρη του μύλου για να μπορέσει πάλι να»ζωντανέψει».

 

Ο μύλος μπορεί να αλέσει πάνω από 250 κιλά αλευριού σε μια μέρα. Κατά την άλεση, εκτελεί περίπου έξι περιστροφές ανά λεπτό και κάθε στροφή τροφοδοτείται από 750 λίτρα νερού. Ο μύλος είναι δομημένος σε 3 ορόφους. Ο τελευταίος όροφος είναι εκεί όπου τοποθετούνται οι κόκκοι που πρόκειται να αλεστούν, στον μεσαίο γίνεται η άλεση και στο ισόγειο του μύλου βρίσκεται ένας οριζόντιος άξονας που συνδέει τη ρόδα με το μηχανισμό άλεσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ