Αμυγδαλωτά Σίφνου


Τα αμυγδαλωτά Σίφνου είναι παραδοσιακά γλυκά που φτιάχνονται κυρίως στις Κυκλάδες και έχουν υπέροχη γεύση.

Τα αμυγδαλωτά Σίφνου είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά της ελληνικής παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, με ρίζες που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Αυτά τα γλυκίσματα, με την απλότητά τους και τα αγνά υλικά, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα κεράσματα στις Κυκλάδες, και ειδικά στη Σίφνο, όπου φτιάχνονται με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι. Φτιαγμένα από αμύγδαλα, ζάχαρη και ανθόνερο, τα αμυγδαλωτά Σίφνου ξεχωρίζουν για την υπέροχη γεύση και το διακριτικό τους άρωμα, που θυμίζει τις γλυκές στιγμές των παραδοσιακών γιορτών. Αυτά τα μικρά, αλλά γεμάτα αγάπη, γλυκίσματα προσφέρουν μια αυθεντική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τη γευστική απόλαυση.

Αμυγδαλωτά Σίφνου

Υλικά:

  • 500 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • 1-2 ασπράδια αυγών
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία των αμυγδάλων: Αρχικά, ασπρίστε τα αμύγδαλα, βράζοντάς τα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρώντας τη φλούδα τους. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και μετά αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο και στη συνέχεια προσθέστε το ασπράδι αυγού. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη ασπράδι αυγού.
  3. Σχηματισμός των αμυγδαλωτών: Πλάστε μικρά κομμάτια από τη ζύμη σε σχήμα οβάλ ή μακρόστενα, όπως προτιμάτε. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  4. Ψήσιμο: Ψήστε τα αμυγδαλωτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Προσοχή να μην τα αφήσετε να ψηθούν πολύ, γιατί δεν πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
  5. Τελείωμα: Αφού βγουν από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια πασπαλίστε τα με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Τα αμυγδαλωτά Σίφνου είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Συνήθως σερβίρονται σε γιορτές και ιδιαίτερες περιστάσεις και συνοδεύονται υπέροχα με έναν καφέ ή τσάι. Καλή επιτυχία!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ