Η Βρετανία σε επιφυλακή: Ετοιμότητα για νέες ακροδεξιές ταραχές και διαδηλώσεις


Η Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για νέες ταραχές από ακροδεξιές ομάδες, με τουλάχιστον 30 διαδηλώσεις να προγραμματίζονται για απόψε. Οι ταραχές ακολουθούν την επίθεση με μαχαίρι και τον θάνατο τριών κοριτσιών την περασμένη εβδομάδα στο Σάουθπορτ, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική αναταραχή.

Κινητοποίηση 6.000 αστυνομικών για την καταστολή των ταραχών

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω βία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε την κινητοποίηση 6.000 αστυνομικών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον «μόνιμο στρατό» της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών. Η αυξημένη παρουσία αστυνομικών αποσκοπεί στην αποκατάσταση της τάξης και την πρόληψη νέων επεισοδίων βίας.

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας

Οι αρχές έχουν θέσει σε ετοιμότητα πάνω από 500 επιπλέον κελιά φυλακών για την κράτηση των συλληφθέντων ταραχοποιών. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει περισσότερες από 400 συλλήψεις, ενώ κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε περίπου 100 άτομα. Η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει την τάξη και να τιμωρήσει αυστηρά όσους εμπλέκονται σε βίαιες πράξεις.

Την ίδια στιγμή, μια λίστα με έως και 39 στόχους, συμπεριλαμβανομένων γραφείων νομικών ειδικών στη μετανάστευση και φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστηρίζουν αιτούντες άσυλο, κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι διευθύνσεις αυτών των υπηρεσιών έχουν κατονομαστεί ως πιθανοί στόχοι για ακροδεξιές διαδηλώσεις, αυξάνοντας την ένταση και την ανησυχία.

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προήδρευσε μιας έκτακτης συνεδρίασης της COBRA για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς βίας και δεσμεύτηκε ότι «όσοι εμπλέκονται θα νιώσουν την πλήρη ισχύ του νόμου». Ο Στάρμερ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να καταστείλει τη βία και να προστατεύσει τους πολίτες από τις ακροδεξιές απειλές.

Είναι αντιληπτό πως η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίσιμη πρόκληση καθώς οι αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την αυξανόμενη βία και την απειλή από ακροδεξιές ομάδες. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την αποκατάσταση της τάξης και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ