Κρήτη: Τρεις ισχυροί σεισμοί σε ένα τέταρτο – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο


Τρεις σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν το πρωί της Τρίτης στα νότια της Κρήτης, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του νησιού. Οι σεισμοί σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας και έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί ακόμα και στην πόλη του Ηρακλείου, στη βόρεια πλευρά της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο:

  • Ο πρώτος σεισμός, έντασης 4,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11:22 το πρωί. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα νότια της Μαμούς Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
  • Ο δεύτερος σεισμός, έντασης 4,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11:23, μόλις ένα λεπτό μετά τον πρώτο. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, με εστιακό βάθος επίσης 5 χιλιόμετρα.
  • Ο τρίτος σεισμός, έντασης 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11:47, 24 λεπτά μετά τον δεύτερο. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 39 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί σε όλο το νησί, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, ωστόσο οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες για τη σεισμική ασφάλεια.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς η Κρήτη βρίσκεται σε σεισμογενή ζώνη και οι κάτοικοι είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους φαινόμενα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ