Συνεχίζονται οι ταραχές και η ακροδεξιά βία στη Βρετανία για έβδομη μέρα


Οι ταραχές και η ακροδεξιά βία συνεχίζονται για έβδομη μέρα στη Βρετανία, με τον αριθμό των συλλήψεων να ξεπερνά τις 400. Το κύμα βίας ξεκίνησε μετά από την επίθεση με μαχαίρι και τον φόνο τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ, πυροδοτημένο από εικασίες σχετικά με την καταγωγή του υπόπτου.

Η βρετανική κυβέρνηση πασχίζει να ελέγξει την κατάσταση καθώς οι ταραχές συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές. Στο Πλίμουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών τη νύχτα. Οι ταραχοποιοί εκτόξευσαν τούβλα και πυροτεχνήματα κατά περίπου 150 μελών των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να χωρίσουν αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης, αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ έγιναν έξι συλλήψεις.

Στο Πλίμουθ, ένα βανάκι της αστυνομίας καταστράφηκε καθώς μασκοφόροι ταραχοποιοί που φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών εκτόξευσαν αντικείμενα κατά αντιδιαδήλωσης. Οι αντιδιαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Πείτε Όχι στους Ναζί» και «Δεν υπάρχει χώρος για Μίσος».

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ράιν Νορθ Μουρ δήλωσε στο Sky News: «Αυτό δεν είναι πλέον διαμαρτυρία. Κατά τη γνώμη μου είναι βία, ένα όργιο βίας».

Εν τω μεταξύ, στο νότιο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, η αστυνομία ήρθε αντιμέτωπη με ακροδεξιούς κουκουλοφόρους ταραχοποιούς που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των δυνάμεων καταστολής. Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους να αποφύγουν συγκεκριμένες περιοχές της πόλης καθώς αντιμετώπιζε ταραχές και βία. Τουλάχιστον ένα όχημα της αστυνομίας αποτεφρώθηκε και άλλα πυρπολήθηκαν στις περιοχές Σάντι Ρόου και Ντόνεγκαϊλ του νότιου Μπέλφαστ.

Με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη, οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στις πληγείσες περιοχές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ