Αν ψάχνετε για μια θρεπτική και γευστική σαλάτα, αυτή η συνταγή με αβοκάντο, κινόα και λαχανικά είναι ιδανική επιλογή. Ο συνδυασμός των φρέσκων λαχανικών με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και την πλούσια σε πρωτεΐνη κινόα θα σας χαρίσει ένα υγιεινό και απολαυστικό γεύμα. Η σαλάτα αυτή είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να συνοδεύσει κάθε σας γεύμα ή να αποτελέσει ένα χορταστικό γεύμα από μόνη της.
Σαλάτα με αβοκάντο, κινόα και λαχανικά
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Ξεπλύνετε την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό και βράστε την με 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αφήστε την να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την κρύα κινόα με το αβοκάντο, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, τα ντοματίνια και το κόλιανδρο.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και ρίξτε το πάνω από τη σαλάτα. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Σερβίρετε τη σαλάτα φρέσκια και απολαύστε.
Καλή σας όρεξη!