Ρεκόρ ρυθμίσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό: 1.952 νέες ρυθμίσεις τον Ιούλιο για οφειλές 518 Εκατ. ευρώ


Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή πρόοδο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Για τον μήνα Ιούλιο σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 1.952 επιτυχείς ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν συνολικές οφειλές ύψους 518 εκατομμυρίων ευρώ.

Στατιστικά ρυθμίσεων

Μέχρι το τέλος Ιουλίου, ο συνολικός αριθμός των επιτυχών ρυθμίσεων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ανήλθε στις 21.176, με τις αρχικές οφειλές να αγγίζουν τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μηνιαία έκθεση προόδου της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρουσιάζει αναλυτικά τα ποσοστά εγκρισιμότητας των χρηματοπιστωτικών φορέων για αιτήσεις με οφειλές έως 250.000 ευρώ. Εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά εγκρίσεων καταγράφουν οι εταιρείες Intrum, QQuant και Veraltis για τον μήνα Ιούλιο.

Στεγαστικά δάνεια και διμερείς ρυθμίσεις

Επιπρόσθετα, για τον μήνα Ιούνιο, πραγματοποιήθηκαν διμερείς ρυθμίσεις ύψους 357 εκατομμυρίων ευρώ για 6.218 οφειλέτες. Από αυτές, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων (DoValue, Cepal, Intrum, QQuant) πραγματοποίησαν συνολικά ρυθμίσεις ύψους 337 εκατομμυρίων ευρώ για 5.200 οφειλέτες, με την πλειοψηφία αυτών να αφορά σε στεγαστικά δάνεια.

Υποστήριξη και εξυπηρέτηση οφειλετών

Για την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων ρύθμισης οφειλών, η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρέχει εξυπηρέτηση σε πανελλαδική κλίμακα μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφωνικά, κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας gov.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213.212.5730.

Η συνεχιζόμενη ανοδική τάση στον εξωδικαστικό μηχανισμό καταδεικνύει την αυξημένη αποδοχή και αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων οφειλών, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους οφειλέτες και σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ