Σαλάτα Νισουάζ: Η κλασική Γαλλική συνταγή που θα εντυπωσιάσει 


Η σαλάτα Νισουάζ είναι μια κλασική γαλλική σαλάτα, που κατάγεται από την περιοχή της Νίκαιας. Είναι γεμάτη φρέσκα λαχανικά, τόνο και βραστά αυγά, προσφέροντας ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια απλή και αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σαλάτα Νισουάζ.

Υλικά:

  • 200 γρ. τόνο σε λάδι (σε κονσέρβα)
  • 4 βραστά αυγά, κομμένα στα τέσσερα
  • 200 γρ. βραστές πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 150 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα και κομμένα στα δύο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10-12 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. μαύρες ελιές
  • 2-3 αντσούγιες (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι μαρούλι, κομμένο ή χοντροκομμένα φύλλα ρόκας

Για το ντρέσινγκ:

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία υλικών: Αρχικά, ετοιμάστε όλα τα υλικά σας: βράστε τα αυγά, τις πατάτες και τα φασολάκια, και κόψτε τα λαχανικά.
  2. Συναρμολόγηση της σαλάτας: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού ή ρόκας ως βάση. Προσθέστε τα βραστά φασολάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τις ελιές.
  3. Προσθήκη τόνου και αυγών: Προσθέστε τον τόνο και τα βραστά αυγά, τοποθετώντας τα όμορφα πάνω από τα λαχανικά. Εάν χρησιμοποιείτε αντσούγιες, προσθέστε τις τώρα.
  4. Προετοιμασία ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Σερβίρισμα: Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ ακριβώς πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε ελαφρώς.

Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο και φέρνει έναν αέρα Μεσογείου στο τραπέζι σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ