Χάος στη Βρετανία: Ο Στάρμερ υπόσχεται σκληρή τιμωρία στους ακροδεξιούς ταραχοποιούς


Η Βρετανία βυθίζεται σε πολιτική κρίση, καθώς ο πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της COBRA μετά από βίαιες ταραχές που σάρωσαν πολλές πόλεις της χώρας. Οι συγκρούσεις, που συνεχίζονται για έκτη συνεχή μέρα, προκλήθηκαν από ακροδεξιές ομάδες οι οποίες επιτέθηκαν σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, τραυματίζοντας δεκάδες αστυνομικούς και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Ο Στάρμερ, σε οργισμένη δήλωση, προειδοποίησε τους ταραχοποιούς ότι θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου. «Σας εγγυώμαι ότι θα μετανιώσατε που συμμετείχατε σε αυτές τις ταραχές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προστασία των μειονοτικών κοινοτήτων που βρέθηκαν στο στόχαστρο.

Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών σε σχολή χορού στο Σάουθπορτ, με τις πόλεις Ρόδερχαμ, Μίντλεσμπρο, Μπόλτον, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ και Μπρίστολ να μετατρέπονται σε πεδία μάχης. Η English Defense League, μια αντι-ισλαμική οργάνωση, φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις, με τις διαδηλώσεις να προωθούνται στα ακροδεξιά κανάλια κοινωνικών μέσων με το σύνθημα «Φτάνει πια».

Ακροδεξιοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ξενοδοχεία, έσπασαν παράθυρα, έβαλαν φωτιές και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ οργανώθηκαν και αντιφασιστικές αντισυγκεντρώσεις. Ο Στάρμερ, αντιμετωπίζοντας την χειρότερη κρίση από τις ταραχές του 2011, δεσμεύτηκε να φέρει τους υπαίτιους ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ