Τάρτα με σπανάκι και φέτα


Η τάρτα με σπανάκι και φέτα είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα αλμυρό σνακ ή ακόμα και για κυρίως γεύμα. Με την κλασική συνδυαστική γεύση του σπανακιού και της φέτας, αυτή η τάρτα είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Εύκολη στην παρασκευή, αυτή η συνταγή θα σας κερδίσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση της.

Τάρτα με σπανάκι και φέτα

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και κομμένο
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

  1. Προετοιμασία φούρνου και σφολιάτας:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
    • Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα, πιέζοντας καλά για να καλύψετε τη βάση και τα τοιχώματα. Κόψτε την περίσσεια ζύμη.
  2. Μαγείρεμα του σπανακιού:
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
    • Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Προετοιμασία γέμισης:
    • Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά.
    • Προσθέστε την τριμμένη φέτα, το μαγειρεμένο σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιήσετε). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
    • Ρίξτε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη σφολιάτα στην ταρτιέρα.
    • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει η γέμιση.
    • Αφήστε την τάρτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε και σερβίρετε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ