Η τάρτα με σπανάκι και φέτα είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα αλμυρό σνακ ή ακόμα και για κυρίως γεύμα. Με την κλασική συνδυαστική γεύση του σπανακιού και της φέτας, αυτή η τάρτα είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Εύκολη στην παρασκευή, αυτή η συνταγή θα σας κερδίσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση της.
Τάρτα με σπανάκι και φέτα
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και κομμένο
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Οδηγίες παρασκευής
- Προετοιμασία φούρνου και σφολιάτας:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα, πιέζοντας καλά για να καλύψετε τη βάση και τα τοιχώματα. Κόψτε την περίσσεια ζύμη.
- Μαγείρεμα του σπανακιού:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προετοιμασία γέμισης:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε την τριμμένη φέτα, το μαγειρεμένο σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιήσετε). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
- Ρίξτε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη σφολιάτα στην ταρτιέρα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει η γέμιση.
- Αφήστε την τάρτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε και σερβίρετε.