Καιρός: Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου


Καιρός: Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη και του Γιάννη Καλλιάνου, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να κυλήσει χωρίς καύσωνα, παρά τις προηγούμενες προβλέψεις για έναν “Αύγουστο φωτιά”.

Προβλέψεις από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε πρόσφατη ανάρτησή του, ανέφερε ότι μετά από μία σύντομη άνοδο της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο, την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας.

«Ο καιρός, όπως όλα δείχνουν, δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ. Μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα. Αντιθέτως, μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Σχόλια από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ανάλογες προβλέψεις έκανε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος άφησε αιχμές προς τους συναδέλφους του που προέβλεπαν κύμα καύσωνα. Στην ανάρτησή του, ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ζεστό, αλλά όχι με ακραίες θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

«Στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 38°C. Τοπικά 40-41°C θα φτάσει μόνο στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία. Όμως, αυτή η καιρική εξέλιξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας, διότι θα έχει μικρή διάρκεια (το πολύ 2 ημέρες) και κυρίως θα είναι λίγες οι περιοχές που θα σημειωθούν οι θερμοκρασίες των 40°C ή και τοπικά 41°C», σημείωσε ο κ. Καλλιάνος.

Επίσης, ανέφερε ότι από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει πάλι λόγω της νέας ενίσχυσης του μελτεμιού. «Θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 36-37°C, ενώ στη συνέχεια, σε βάθος χρόνου, θα ανέβει λίγο παραπάνω, όχι όμως σε επίπεδα καύσωνα τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου», πρόσθεσε.

Οι προβλέψεις αυτές έρχονται να διαψεύσουν τις προηγούμενες εκτιμήσεις για έναν ακραία ζεστό Αύγουστο. Με βάση τις αναφορές των δύο μετεωρολόγων, φαίνεται ότι ο καιρός θα παραμείνει σχετικά ήπιος για την εποχή, χωρίς ακραίες θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία. Η αστάθεια και τα μελτέμια θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών, προσφέροντας μια ανάσα δροσιάς κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ