Ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην αεροπορική βάση Άντριους


Η πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ σηματοδότησε ιστορικές στιγμές. Μεταξύ των απελευθερωμένων κρατουμένων ήταν ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Evan Gershkovich, ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, Paul Whelan, και η Ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφος Alsu Kurmasheva. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις υποδέχτηκαν θερμά τους κρατουμένους με σφιχτές αγκαλιές.

Ο Evan Gershkovich συναντήθηκε με την οικογένειά του μετά από 491 ημέρες κράτησης στη Ρωσία. Συνελήφθη τον Μάρτιο του 2023 και κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, μια κατηγορία που αρνήθηκε σθεναρά. Οι συγκλονιστικές στιγμές της επανένωσης του Gershkovich με τη μητέρα του κατεγράφησαν από τα ΜΜΕ.

Η ανταλλαγή, που περιλάμβανε 26 άτομα από διάφορες χώρες, είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, πραγματοποιήθηκε μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν πάνω από έναν χρόνο. Αν και οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης παραμένουν αυξημένες, η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής υπογραμμίζει τη σημασία της διπλωματίας.

Δείτε τις εικόνες

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ