Τα σουβλάκια κοτόπουλο με σαλάτα χωριάτικη είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα και τη νοστιμιά της παραδοσιακής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό μεσημεριανό γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Τα ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, μαριναρισμένα με αρωματικά μπαχαρικά και σερβιρισμένα με μια φρέσκια και τραγανή σαλάτα χωριάτικη, δημιουργούν ένα γεύμα γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Σουβλάκια κοτόπουλο με σαλάτα χωριάτικη
Υλικά
Για τα σουβλάκια κοτόπουλο:
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα χωριάτικη:
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
- 10 ελιές Καλαμών
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαρινάρισμα κοτόπουλου: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Ψήσιμο κοτόπουλου: Περάστε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια για σουβλάκια. Ζεστάνετε μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ και ψήστε τα σουβλάκια για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως.
- Προετοιμασία σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τη φέτα και τις ελιές. Σε ένα μικρότερο μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε απαλά.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα ζεστά σουβλάκια κοτόπουλου με τη σαλάτα χωριάτικη στο πλάι.