Λουκέτα σε beach bar στη Ρόδο και εστιατόριο στη Γιάλοβα για φοροδιαφυγή


Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, οι επιχειρήσεις του τουρισμού θα βρεθούν υπό διπλό έλεγχο, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την τήρηση της νομιμότητας στις παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλιών.

Οι έλεγχοι φοροδιαφυγής συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Πρόσφατα, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησαν στο κλείσιμο δύο τουριστικών επιχειρήσεων για 48 ώρες. Το πρώτο περιστατικό αφορά ένα πολύ γνωστό εστιατόριο στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, το οποίο δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις συνολικής αξίας άνω των 2.900 ευρώ. Εκτός από τη σφράγιση, επιβλήθηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα και ξεκίνησε σε βάθος έρευνα στα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας.

Στη Ρόδο, σε γνωστή παραλία, οι ομπρέλες beach bar παρέμειναν κλειστές για 48 ώρες, καθώς η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει πάνω από 45 αποδείξεις.

Το μεγάλο “στοίχημα” για την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών φέτος το καλοκαίρι είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Οι έλεγχοι θα διεξάγονται από κλιμάκια που θα αποστέλλονται από άλλες περιοχές για να αποφευχθεί η εντοπιότητα.

Η Ελλάδα διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή, γεγονός που καθιστά δύσκολο το εγχείρημα των ελέγχων. Επιπλέον, εισήχθη φέτος ένα νέο σύστημα ελέγχων, το οποίο απαιτεί χρόνο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Παρόλα αυτά, οι συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών, Κτηματικές Υπηρεσίες και Αστυνομία) συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyCoast.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ