Ταξί: Αυτό είναι το ειδικό σήμα για την αποδοχή πληρωμών με κάρτα -«Πρόστιμο» 1.000 ευρώ στους «έξυπνους»


Μια νέα απόφαση που στοχεύει στη βελτίωση της διαφάνειας και της εξυπηρέτησης των επιβατών στα ταξί τέθηκε σε ισχύ από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστο Δήμα, με πρόταση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή.

Νέο αυτοκόλλητο σήμα στα ταξί

Σύμφωνα με την απόφαση, όλα τα ταξί είναι πλέον υποχρεωμένα να τοποθετήσουν ένα ειδικό αυτοκόλλητο στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος. Το αυτοκόλλητο θα ενημερώνει τους πελάτες για δύο βασικά σημεία στα ελληνικά και στα αγγλικά:

Υποχρεώσεις του οδηγού

  • Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής
  • Να δέχεται πληρωμή με κάρτα

Δικαιώματα του πελάτη

Δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει με μετρητά.
Δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη.

Διαδικασία παραγωγής και διανομής

Η παραγωγή του αυτοκόλλητου θα γίνει από την ΑΑΔΕ, η οποία θα καλύψει τα έξοδα από τον προϋπολογισμό της. Τα αυτοκόλλητα θα διανεμηθούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, η οποία θα φροντίσει για την εφαρμογή της απόφασης και την τοποθέτηση της σήμανσης στα ταξί.

Κυρώσεις για μη συμμόρφωση

Τα ταξί υποχρεούνται να έχουν επικολλήσει την ταμπέλα στο όχημα εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την τοποθέτηση της σήμανσης, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία στοχεύει στη διασφάλιση της διαφάνειας στις συναλλαγές και την προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα και θα λαμβάνουν την απαραίτητη απόδειξη για την πληρωμή τους. Η υποχρεωτική ανάρτηση του αυτοκόλλητου σήματος αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις υπηρεσίες ταξί και να διευκολύνει τις συναλλαγές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ